Mobiel internet voor onderweg

Mobiel internet onderweg trein openbaar vervoer

Tegenwoordig is een sim only abonnement niet meer compleet zonder mobiel internet. Daarom bieden vrijwel alle providers de mogelijkheid om een databundel af te sluiten aan. Vrijwel iedereen met een smartphone maakt ook wel eens gebruik van internet onderweg of buitenshuis. Het surfen op een smartphone is zelfs populairder geworden dan het surfen op een computer. Met een sim only met mobiel internet ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en updates van je vrienden op social media, ook wanneer je even geen WiFi hebt.

Mobiel internet onbeperkt

We zijn de afgelopen jaren steeds meer mobiel internet gaan gebruiken. Waar we vroeger wat sms’jes stuurden en hooguit een foto per MMS, heeft de technologie zeker niet stilgestaan. We sturen foto’s op Snapchat, plaatsen onze dagelijkse beslommeringen op Facebook of bellen met vrienden aan de andere kant van de wereld via Skype of WhatsApp. Om deze reden is de vraag naar grotere databundels ook groter geworden. Zeker nu veel mensen hun dagelijkse leven streamen op een platform als Twitch. Dat kost veel data. Om deze reden is het bij de grotere providers zoals KPN, Odido en Vodafone mogelijk om een mobiel abonnement met unlimited databundel af te sluiten.

Goedkoop mobiel internet

Wie geen onbeperkt mobiel internet nodig heeft, kan ook kiezen voor een kleinere databundel. Weliswaar is het niet toegestaan buiten de databundel te internetten, maar in de meeste gevallen gebruiken smartphonegebruikers veel minder data dan ze zelf denken. Het dataverkeer is altijd bij te houden via de app van de provider. Kies daarom altijd voor het sim only abonnement met databundel dat bij je past. Gebruik je bijvoorbeeld maar 7 GB data per maand? Kies dan voor een abonnement met 10 GB data. Zo heb je een goedkoop mobiel abonnement en loop je geen risico dat je over de databundel gaat. Daardoor heb je genoeg over. Op die manier voorkom je onverwachte kosten.

Sim only met internet vergelijken

Alle providers in Nederland bieden inmiddels ook sim only abonnementen met data aan. Toch zitten er zeker verschillen in de snelheden van mobiel internet bij sim only providers. Zo bieden vrijwel alle providers tegenwoordig 4G aan. Dit is de nieuwe standaard geworden. Maar bij sommige providers is het zelfs mogelijk om 4G+ of 5G sim only aan te vragen. Je profiteert alleen van de hogere snelheden van 5G als je een smartphone hebt die deze snelheden ondersteunt. Vergelijk alle providers zoals KPN, Vodafone en Odido om het beste sim only abonnement met mobiel internet te vinden. Zo betaal je nooit te veel voor het gebruik van mobiel internet.

Soorten abonnementen met data

Er zijn verschillende soorten mobiele abonnementen met internet. Zo kun je kiezen voor een mobiel abonnement met een vaste maandprijs of een onbeperkt internet abonnement als je iedere dag veel data gebruikt, bijvoorbeeld omdat je onderweg in de trein je favoriete films en series op Netflix of Videoland bekijkt. Daarnaast kun je kiezen voor prepaid internet. Op deze manier internet je nooit buiten je databundel en voorkom je extra kosten.

Mobiel internet voor een vaste prijs

Kies voor een mobiel internet abonnement met een vaste prijs. Zo is iedere maand meteen duidelijk wat je betaalt voor je abonnement. Bij dit soort abonnementen kun je vaak een zogenaamd plafond inschakelen. Dat betekent dat je internetverbinding wordt afgeknepen op het moment dat je het plafond nadert. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld kinderen met een smartphone. Want op die manier voorkom je torenhoge onverwachte kosten. Verschillende providers zoals Budget Mobiel, Vodafone, KPN en Odido ondersteunen mobiel internet voor een vaste prijs.

Hoe onbeperkt is mobiel onbeperkt internet?

Het is bij sommige duurdere providers ook mogelijk om een mobiel onbeperkt internet abonnement af te sluiten. Je kunt dan zoveel internetten als je wilt voor een vast bedrag per maand. Er zijn geen limieten aan de databundel. Toch is onbeperkt niet echt onbeperkt, want in de meeste gevallen mag je maximaal 5 of 10 GB per dag verbruiken. Verbruik je meer? Dan is dat geen probleem en kun je een gratis aanvuller gebruiken om weer opnieuw gratis data bij te laten schrijven. Maar let op: je mag niet vier keer zoveel data mag verbruiken als andere onbeperkte klanten.

KPN en Odido unlimited data

Wil je een mobiel abonnement afsluiten met unlimited databundel? Dit kan bij meerdere providers. Zo bieden onder meer KPN en Odido unlimited data bij een sim only abonnement aan. Bepaal van tevoren hoeveel data je nodig hebt of dat je wilt kiezen voor onbeperkt. Zo kies je een abonnement dat bij je past. Zo betaal je niet te veel voor onverbruikte data of het buiten de bundel gaan door te veel dataverbruik.

Uitgelichte sim only deals

€ 11 € 5.50 per maand

250 MIN
14 GB
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven