Simkaart plaatsen in je telefoon

Simkaart plaatsen

Met een simkaart is het mogelijk verbinding te maken met de provider. Een simkaart kun je tegenwoordig op twee verschillende manieren gebruiken: een fysieke simkaart en een eSIM. Een eSIM-kaart is een bestandje dat je op je smartphone downloadt en installeert. Daarna is er meteen verbinding. Bij een fysieke simkaart dien je het kaartje in de sim tray van je smartphone te plaatsen. Daarna voer je de pincode in en ben je verbonden met het netwerk. Maar het plaatsen van een simkaart vergt wel wat tijd en oefening. Het correct plaatsen van de simkaart is belangrijk voor de kwaliteit van telefoongesprekken.

Hoe plaats je een simkaart in een oudere mobiel

Een simkaart plaatsen kan namelijk best lastig zijn als je het nooit eerder hebt gedaan. Op oudere toestellen zit een plastic klepje die je aan de achterkant los kan halen. Je komt dan uit bij de batterij. Vaak zit er onder de batterij een opening waar je de simkaart in- en uit kan schuiven. Op deze manier kun je voorkomen dat de simkaart gaat schuiven als je aan het bellen bent.

Simkaart plaatsen in oude mobiel

Simkaart plaatsen in smartphone

Een modernere manier is de zogenaamde simtray. Deze vind je op de nieuwste smartphones. Het is een inkeping in de case van de telefoon. Daar zie je een klein gaatje zitten waar je de sim-ejector in stopt. Door deze in te drukken komt de tray los en kun je het simkaartje gaan plaatsen.

Contact maken

Bij het plaatsen van de simkaart is het goed om te weten hoe je dit precies doet. Het past namelijk maar op één manier. Een simkaart heeft een chip die contact maakt met de modem van de telefoon. Om deze reden is het belangrijk dat je zorgt dat de simkaart goed contact maakt.

Let op de vorm en schuif de sim tray dicht

De juiste manier om een simkaart te plaatsen is door te letten op het schuine hoekje van de simkaart. Deze komt overeen met de vorm van de sim tray. Zorg ervoor dat deze precies past. Bij modernere smartphones houd je de simkaart met je duim vast tegen de sim tray en schuif je daarna de sim tray in je smartphone. Op deze manier komt het kaartje niet los en weet je zeker dat je optimaal contact maakt.

Simkaart in andere telefoon plaatsen

Het is uiteraard ook mogelijk om je simkaart in een andere telefoon te plaatsen. Veel providers vragen bij problemen met het netwerk om een kruistest uit te voeren. Je dient dan je simkaart uit je huidige smartphone te halen en deze in een andere telefoon te plaatsen. Haal daarvoor het hoesje of de sim tray los, zodat je goed bij de simkaart kan komen. Pak vervolgens het bovenste deel beet, zonder de chip aan te raken. Vervolgens plaats je de simkaart op dezelfde manier als je bij een nieuwe smartphone zou doen.

Nieuwe simkaart via sim only vergelijken

Je krijgt bij het overstappen naar een ander sim only abonnement een nieuwe simkaart van de provider. Alle providers zoals KPN, Odido en Vodafone hebben dezelfde vorm simkaart. Het gaat hier meestal om een nanosimkaart. Vergelijk providers voor de beste sim only deals.

Oude simkaart in nieuwe telefoon

Je kunt je oude simkaart zonder problemen in een nieuwe telefoon plaatsen. Haal daarvoor de simkaart uit de oude telefoon en plaats deze in de sim tray van de nieuwe telefoon. Let op: oudere modellen kunnen een grotere simkaart gebruiken, waardoor deze niet in de nieuwe smartphone past. Je dient dan eerst een nieuwe simkaart te bestellen.

Simkaart in andere telefoon

Door de stappen hierboven te volgen is het mogelijk om de simkaart zonder problemen in een andere telefoon te plaatsen. Op die manier beschadig je het kaartje niet en heb je geen verbindingsproblemen.

Uitgelichte sim only deals

€ 11 € 5.50 per maand

250 MIN
14 GB
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven