Wat is Sim Only?

Sim Only Goedkoop

Wat is sim onlyWat is sim only en wat kun je ermee? Een Sim Only is een simkaart met een maandelijks abonnement. De simkaart van je abonnement kun je in een toestel stoppen die je al hebt of in een nieuw toestel. Gebruik je je sim only voor het toestel dat je al in bezit hebt, dan moet je smartphone simlockvrij zijn. De meeste toestellen zijn al simlockvrij, maar toestellen die via een abonnement zijn verkregen zijn dit niet. Mag je de telefoon houden na afloop van het abonnement? Dan kun je de telefoon gratis simlockvrij laten maken. Wanneer je telefoon nog goed is, kun je deze blijven gebruiken met een sim only en zo besparen op de kosten.

Wat is sim only bundelWat is sim only bundel?

Een sim only bundel is een combinatie van bellen, sms’sen en mobiele data. Bij een provider kun je kiezen welk abonnement je wilt. Je kunt kiezen uit verschillende bundels. Je kunt tijdens het bestellen een kleine of grotere bundel kiezen. Wil je geen limiet hebben? Dan kun je ook kiezen voor een onbeperkt internet sim only of een onbeperkt bellen sim only te nemen. Meestal kun je het abonnement minimaal 1x per maand aanpassen. Mocht je dus merken dat je te weinig belminuten of mobiel internet hebt, dan kun je eenvoudig je abonnement ophogen om niet buiten je bundel te gaan. Ook het naar beneden bijstellen van een abonnement is bij veel providers mogelijk.

Wat is mijn verbruik?

Verbruik appHoe weet ik wat mijn verbruik is? Hoeveel MB, belminuten en SMS’jes je hebt verbruikt is altijd in te zien. Alle providers bieden dit inzicht via hun website, maar een aantal providers zoals; KPN, Vodafone en BEN bieden ook een mobiele app om altijd je verbruik in te kunnen zien. Zo ben je op de hoogte van je verbruik, eventuele extra kosten en vaak kun je ook je facturen inzien. Ook bij de providers zonder app wordt je op de hoogte gesteld als je je bundel bijna hebt opgemaakt. Dit wordt dan gedaan via een SMS bericht, bijvoorbeeld: “U heeft 75% van uw internetbundel verbruikt.”
simonlykaarten

Het voordeel van een Sim Only

Het voordeel van een Sim only is voornamelijk de prijs. Het is namelijk een voordelige optie. Vooral in combinatie met een budget smartphone. Een abonnement waarbij de telefoon is inbegrepen is omgerekend per maand toch vaak duurder. Bij dergelijke abonnementen betaal je meer omdat je het toestel moet aflossen. Daarnaast ben je flexibel om te wisselen van toestel. Wanneer je een abonnement met telefoon neemt en je laat hem kapot vallen, dan blijf je toch doorbetalen tot het einde van het contract. Wanneer je een sim only hebt, kun je direct een nieuwe telefoon kopen en je simkaart in je nieuwe toestel stoppen. Zo voorkom je dat je dubbele abonnementskosten moet betalen. Overigens kun je ervoor kiezen om je oude telefoonnummer mee te nemen, zo hoef je niet aan al je contacten een nieuw nummer door te geven. Tegenwoordig krijg je bijna altijd een uitdruk simkaart welke je kunt uitdrukken in het juiste formaat voor jouw telefoon. Kortom het is voordelig en het biedt je de flexibiliteit die je nodig hebt.

Hoe vind ik de goedkoopste?

Nu je weet wat een Sim Only abonnement is en je overtuigd bent van de voordelen, kun je vele providers met elkaar vergelijken. Onze vergelijker heeft aanbiedingen van bekende telecomproviders zoals; KPN, Simpel, Ben, Hollands Nieuwe en Vodafone. Vergelijk snel en bestel een goedkoop abonnement!

Sim Only vergelijken

Uitgelichte sim only deals

€ 11 € 5.50 per maand

250 MIN
14 GB
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven