Wat is een Sim Only?

cropped-sim.pngEen Sim Only is een mobiel abonnement waarbij je enkel de simkaart ontvangt, zonder mobiele telefoon. De simkaart van je sim only abonnement kun je in een toestel stoppen die je al hebt, of in een toestel die je nieuw hebt aangeschaft. Wanneer je een simonly simkaart wil gebruiken voor het toestel dat je al in bezit hebt, moet je wel weten of het toestel simlock vrij is. De meeste toestellen zijn al simlockvrij, maar toestellen die via een abonnement zijn verkregen zijn dit niet. Mag je de telefoon houden na afloop van het abonnement, dan kun je de telefoon gratis simlockvrij laten maken. Wanneer je telefoon nog goed is, kun je deze blijven gebruiken met een simonly, en zo besparen op de kosten.

internetbundel-aanpassenMaandelijks aanpasbaar

Bij bijna alle simonly providers is het abonnement minimaal 1x per maand aan te passen. Mocht je dus merken dat je te weinig belminuten of mobiel internet hebt, dan kun je eenvoudig je abonnement ophogen om niet buiten je bundel te gaan. Ook het naar beneden bijstellen van een simonly abonnement is bij zeer veel providers mogelijk.

Inzicht in je verbruik

Verbruik appJe wilt natuurlijk weten hoeveel minuten, MB’s en SMS’jes je hebt verbruikt elke maand. Alle providers bieden dit inzicht via hun website, maar een aantal providers zoals; KPN, Vodafone en BEN bieden ook een mobiele app om altijd je verbruik in te kunnen zien. Zo ben je op de hoogte van je verbruik, eventuele extra kosten en vaak kun je ook je facturen inzien. Ook bij de providers zonder app wordt je op de hoogte gesteld als je je bundel bijna hebt opgemaakt. Dit wordt dan gedaan via een SMS bericht, bijvoorbeeld: “U heeft 75% van uw internetbundel verbruikt.”
simonlykaarten

Het voordeel van een Sim Only

Het voordeel van een Simonly is voornamelijk de prijs. Het is goedkoper om een simonly te nemen met een goedkope telefoon, dan dat je een abonnement neemt waar de telefoon bij is inbegrepen. Bij dergelijke abonnementen betaal je meer omdat je het toestel moet aflossen. Daarnaast ben je flexibel om te wisselen van toestel. Wanneer je een abonnement met telefoon neemt en je laat hem kapot vallen, dan blijf je toch doorbetalen tot het einde van het contract. Wanneer je een simonly hebt, kun je direct een nieuwe telefoon kopen en je simonly simkaart in je nieuwe toestel stoppen. Zo voorkom je dat je dubbele abonnementskosten moet betalen. Overigens kun je ervoor kiezen om je oude telefoonnummer worden overgezet op je nieuw aangeschafte Sim Only, zo hoef je niet aan al je contacten een nieuw nummer door te geven. Tegenwoordig krijg je bijna altijd een uitdruk simkaart welke je kunt uitdrukken in het juiste formaat voor jouw telefoon. Kortom het nemen van een Sim Only abonnement is voordelig en het biedt jou flexibiliteit.

Vergelijk Sim Only abonnementen

Nu je weet wat een Sim Only abonnement is en je overtuigd bent van de voordelen, kun je 12 sim only providers met elkaar vergelijken. Onze vergelijker heeft aanbiedingen van bekende telecomproviders zoals; KPN, Telfort, Simpel, Ben, Hollands Nieuwe en Vodafone. Vergelijk snel en bestel het goedkoopste sim only abonnement!

Sim Only vergelijken

 

Geef je reactie op deze pagina

Plaats een reactie

veertien − 4 =