‘Gratis’ bellen, internetten en SMS’en vanuit EU-landen

arm-1867999_1280Het is eindelijk zover, zonder extra kosten bellen, SMS’en en internetten wanneer je op vakantie bent in een EU land. Vanaf 15 juni 2017 mogen providers geen hoge roamingkosten meer berekenen voor het gebruiken van je bundel in een EU-land. De periode waarbij je terugkomt van vakantie met torenhoge rekeningen is voorbij. Je hoeft tijdens je vakantie niet meer op zoek naar gratis WiFi om het thuisfront te laten weten dat je goed bent aangekomen op je bestemming, want dit kan gewoon met het abonnement dat je al hebt.

Zorg wel dat je roaming hebt aanstaan op je telefoon. Alle providers mogen vanaf 15 juni 2017 geen roamingkosten meer in rekening brengen, maar sommige providers hebben ervoor gekozen om dit al eerder mogelijk te maken. Hieronder zie je vanaf wanneer providers de roamingkosten vanuit landen binnen de EU hebben laten vervallen.

Geen roamingkosten binnen de EU, per provider

Ben Vanaf 13 juni 2017
Hollands Nieuwe Vanaf 15 juni 2017
KPN Vanaf 1 juni 2017
Simpel Vanaf 15 juni 2017
Simyo Vanaf 1 juni 2017
T-mobile Vanaf 13 juni 2017
Tele2 Vanaf 8 juni 2017
Telfort Vanaf 15 juni 2017
Vodafone Vanaf 8 juni 2017

Vanuit Nederland naar EU-landen bellen of SMS’en

Let op! Vanuit Nederland andere landen bellen of SMS’en is niet gratis. Dan maak je namelijk geen gebruik van Roaming. De betekenis van roaming is dat je te gast bent op een buitenlands netwerk en via dat netwerk je telefoon gebruikt. Wanneer je dus in Nederland bent wordt er door providers dus alsnog een toeslag gerekend voor het bellen en SMS’sen naar een ander land.

Onbeperkte simonly’s niet altijd onbeperkt in de EU

Wanneer je een Sim Only abonnement hebt waarmee je onbeperkt kunt bellen, SMS’en en internetten dan mag je provider een limiet instellen op basis van een ‘Fair Use Policy’. Dat houdt in dat er wordt gekeken of het verbruik in het buitenland (binnen de EU) ‘redelijk’ te noemen is. De grenzen van deze policy zijn overigens erg hoog. Op het gebied van data wordt er vaak uitgegaan van 1 GB per dag, en dat zul je echt niet gauw bereiken. Deze grenzen zijn vooral ingesteld om misbruik te voorkomen.

Wil je meer weten over de nieuwe EU-tarieven?
Bekijk dan eens de Digitaalgids van de Consumentenbond met 8 vragen en antwoorden over de nieuwe EU-tarieven.

simonlyWil je een Simonly bestellen en deze ook op vakantie gebruiken?

Bekijk en vergelijk de goedkoopste simonly abonnementen op simonlygoedkoop.nl en bestel het abonnement dat het beste past bij jouw wensen.

VERGELIJK SIM ONLY ABONNEMENTEN

 

Geef je reactie op deze pagina

Laat een reactie achter

Sim Only Goedkoop
Logo