MBs delen met sim only

Sim only mbs delen

Heb je een te grote databundel, terwijl bijvoorbeeld je familieleden te weinig hebben en woon je op hetzelfde adres? Geen probleem, je kunt namelijk bij de meeste providers de MB’s van je databundel delen met anderen. Op die manier kun je weggeven wat je zelf te veel hebt. Het is bovendien handig voor bijvoorbeeld gezinnen, waarbij de ouders hun databundel verdelen over hun kinderen. Zo kan er nooit meer verbruikt worden. Het delen van MB’s kan bij de meeste grote providers: KPN, Odido en Vodafone.

MBs delen KPN

De provider die het delen van MB’s als eerste mogelijk maakte, is KPN. Het is mogelijk om bij meerdere mobiele abonnementen van KPN op 1 adres de databundel de delen met de andere databundels op hetzelfde adres. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor MB’s delen met familie of huisgenoten. Als de één dus een grotere databundel heeft dan de andere, kun je MB’s weggeven. Op die manier kun je altijd je databundel delen.

Zo werkt MB’s delen bij KPN

Het delen van MB’s is bij KPN vrij eenvoudig. Open de MijnKPN-app en log vervolgens in. Kies vervolgens voor ‘MB’s delen’. Selecteer hoeveel MB je wilt weggeven en type het telefoonnummer van de ontvanger in. Dit mag alleen iemand zijn die ook KPN-klant is en bovendien op hetzelfde adres woont. Zonder app is dit ook mogelijk, door in te loggen mijn MijnKPN, de online omgeving van KPN. Je kunt zoveel MB’s delen als je wilt, zolang je zelf maar 50 MB overhoudt.

Odido data delen

Bij Odido is het niet mogelijk om data te verdelen over andere klanten. Wel kun je je MB’s verdelen over andere simkaarten die je bij Odido hebt afgesloten. De aanbieder noemt dit de ‘MB-verdeler’ en is te gebruiken op al je mobiele apparaten. Zo kun je je MB’s vanaf je smartphone overzetten naar de simkaart in je tablet. Daarvoor betaal je eenmalig een bedrag en krijg je 1 of 2 simkaarten toegestuurd. Daarmee kunnen ook je andere apparaten gebruikt worden met de MB’s van je huidige bundel. Er zijn daaraan geen maandelijkse kosten verbonden.

Odido MB’s delen

Let op: je kunt bij Odido niet met alle abonnementen de MB-verdeler activeren. Dit kan namelijk alleen bij bepaalde abonnementen. De voorwaarden daarvoor vind je op de website van Odido. Kijk bij Odido of het mogelijk is om MB’s te verdelen. Deze kun je alleen verdelen over de simkaarten die je zelf in bezit hebt. Het is dus niet mogelijk om MB’s te delen met andere telefoonnummers op je huisadres.

MB’s delen Vodafone

Vodafone maakt het wel mogelijk om Vodafone MB delen uit te voeren. Daarvoor heb je een specifiek abonnement nodig. Dit abonnement is één grote databundel die je kunt delen met de rest van je familie of vrienden. Deze bundel deel je tot wel 4 andere personen. Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor een mobiel abonnement met toestel of een sim only abonnement. Beide abonnementsvormen ondersteunen het delen van MB’s. Zo heb je veel data tegen een lage prijs tot je beschikking.

Vodafone MB delen

Voor het delen van MB’s heb je het RED Together abonnement nodig waaraan je je vrienden en familie toevoegt. Je bent daarbij zelf de beheerder van de groep. Elk lid kun je zonder aansluitkosten aankoppelen. Bovendien kun je dit abonnement maandelijks opzeggen. Het is voor de gebruikers van de groep mogelijk om de bundel samen in de gaten te houden. Als groepslid deel je namelijk de rekening met andere leden en beheerders. Om deze reden is het goed je dataverbruik in de gaten te houden. Hoeveel data je verbruikt hebt, vind je terug in de app van de provider.

Hoe kun je MB’s delen?

Hoe je MB’s kunt delen is afhankelijk van welke provider je kiest. Kies je voor KPN? Dan kun je je abonnement delen met andere gezinsleden op hetzelfde adres. Bij Vodafone is het mogelijk MB’s te delen met vrienden en familie op een ander adres, maar je dient het abonnement dan wel te delen. Bij Odido is het delen van MB’s het meest beperkt. Bij deze aanbieder kun je alleen je databundel delen met je overige simkaarten die je zelf in bezit hebt.

Uitgelichte sim only deals

€ 11 € 5.50 per maand

250 MIN
14 GB
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven