Gebruiken van micro, nano en mini formaat simkaart

Formaten simkaart micro nano mini

Als je een sim only abonnement afsluit, krijg je alleen een simkaart thuisgestuurd. Maar het is belangrijk om te weten welke simkaart je precies nodig hebt. Tegenwoordig hebben de meeste moderne telefoons ondersteuning voor het kleinste simkaartje; de nano simkaart. Maar als je een oudere telefoon hebt en een simkaart wilt overzetten, kan het zijn dat je nog een micro of zelfs een mini simkaart hebt. Dat past niet in een nieuw toestel, dus is het belangrijk om te weten hoe je dit probleem op kan lossen.

Micro, nano, mini formaten simkaart

Er zijn in de afgelopen twintig jaar drie verschillende formaten simkaarten geïntroduceerd: micro simkaart, nano simkaart en de mini simkaart. De mini simkaart is de oudste simkaart en wordt tegenwoordig niet meer in toestellen gebruikt. Een nano simkaart is de meest gangbare simkaart in de nieuwere smartphones. Maar het kan voorkomen dat je voor de oudere modellen nog een micro simkaart nodig hebt.

Nano simkaart

Niet iedere smartphone heeft ruimte voor grote simkaarten. Als het toestel steeds platter en lichter wordt, zal er minder ruimte zijn voor zo’n simkaart. Tegenwoordig hebben de meeste nieuwe modellen daarom een nano simkaart nodig. Zo’n simkaart is tot bijna de helft kleiner dan de micro simkaart. Er zijn verschillende smartphones die deze ondersteuning hebben, waaronder de iPhone (vanaf iPhone 5), Samsung Galaxy modellen (vanaf Galaxy S6) en Huawei toestellen (vanaf Hauwei P8).

Micro simkaart

Heb je nog een ouder toestel zoals de iPhone 3G/S of de iPhone 4? Of een Samsung Galaxy S3? Dan heb je nog een micro simkaart nodig. Dit is de middenmaat tussen de grote mini simkaart van twintig jaar geleden en de nieuwe nano simkaart. De micro simkaart is bedoeld voor smartphones die geen grotere simkaarten ondersteunen. Met name oude toestellen hebben nog zo’n grote sim tray.

Verschil tussen micro en nano formaat

Hieronder kun je in de video goed het verschil in formaat tussen micro en nano bekijken.

 

Sim only afsluiten

Ga je een sim only abonnement afsluiten? Dan kun je meestal zelf kiezen welke simkaart je nodig hebt of krijg je een 3-in-1 simkaart toegestuurd. Deze simkaart kun je zelf uitdrukken naar het benodigde formaat simkaart. Zo heb je altijd de juiste simkaart voor je smartphone. Vergelijk sim only abonnementen van onder meer KPN, youfone en HollandsNieuwe om te besparen op een mobiel sim only abonnement.

Simkaart knippen

Mocht je nog een oude simkaart hebben die je graag wilt verkleinen naar een nano simkaart, dan kun je er ook voor kiezen om de simkaart zelf bij te knippen of dit te laten doen. Het is afgeraden om dit te doen. De kans is namelijk groot dat de chip in de simkaart beschadigd raakt, waardoor de simkaart onbruikbaar wordt. Er zijn verschillende mallen te vinden waarmee je zelf de maten voor een nano simkaart af kunt tekenen. Daarnaast zijn er speciale persen waar je de simkaart in plaatst en zo uit kunt drukken. Toch is het voor de kwaliteit van de verbinding een beter idee om een nieuwe simkaart aan te vragen. Deze worden meestal geleverd in een 3-in-1 mal, zodat je zelf de grootte kan kiezen.

Uitgelichte sim only deals

€ 11 € 5.50 per maand

250 MIN
14 GB
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven