Simkaart knippen? Doe maar niet!

simkaart formaten

Heb je een nieuwe smartphone? Logischerwijs probeer je je oude simkaart in je nieuwe telefoon te plaatsen. “Shit, hij past niet!” Hoor je jezelf zeggen. Je zoekt direct op internet naar hoe je zelf een simkaart kan knippen, maar doe dat nou alsjeblieft niet. Een simkaart knippen is risicovol en zonder speciale kniptang ook een hoop gedoe. Knip je net een beetje scheef? Dan kan het zomaar zijn dat je simkaart beschadigd is geraakt. Maar ook kun je met scherpe randjes of een net te grote simkaart je simkaart tray of smartphone beschadigen. Kortom, je simkaart knippen? Doe maar niet. Is je simkaart juist te klein? Lees dan de oplossing voor een te kleine simkaart.

simkaart formatenDe simkaart groottes

Veel ietwat oudere telefoons maakten gebruik van een mini of micro simkaart. De nieuwste smartphones hebben meestal een nano simkaart, dat is het kleinste formaat. Een nano simkaart heeft bijna geen plastic om het goudkleurige plaatje zitten.

Als ik niet in m’n simkaart mag knippen, wat dan?

Je kunt het beste bij je provider een nieuwe simkaart bestellen. Bij een sim only abonnement behoud je dan gewoon je nummer en abonnement. Je ontvangt dan of precies het juiste formaat of een uitdruk simkaart, ook wel 3-in-1 simkaart genoemd. Het zal een aantal dagen duren voordat je het juiste formaat simkaart thuisbezorgd krijgt. Dit is dus hét uitgelezen moment om eens te bekijken of je huidige sim only abonnement je wel voldoende waar voor je geldt biedt. Wanneer je een nieuw abonnement gaat bestellen krijg je namelijk ook een passende simkaart.

Zit je regelmatig door je MB’s of belminuten heen? Misschien is er inmiddels wel een goedkoper abonnement met een grotere bundel. Vergelijk sim only deals. Blijf je bij je huidige provider? Dan kun je een nieuwe simkaart aanvragen.

Een nieuwe simkaart aanvragen wanneer hij niet past

Bij een aantal providers is het aanvragen van een vervangende simkaart gratis, maar bij sommige providers zijn er kosten aan verbonden. Meestal komt je vervangende simkaart binnen 5 werkdagen bij je binnen. Wil je weten of een vervangende simkaart in het juiste formaat kost? Bekijk dan de tabel hieronder.

Vervangende simkaart kosten*

Provider Kosten
Simpel € 15,-
Odido € 5,09
Simyo € 5,-
BEN € 10,-
Hollandsnieuwe € 2,50
Youfone € 15,-
KPN Gratis
TELE2 Gratis
Vodafone Gratis

*Alle rechten voorbehouden, tarieven kunnen wijzigen. Controleer de kosten op de website van je provider. Kosten zijn vermeld voor bezitters van een sim only abonnement en zijn specifiek voor wanneer de simkaart niet past.

Toch nog even vergelijken?

Wil je toch nog even de sim only abonnementen van meerdere providers met elkaar vergelijken? Gebruik dan onze sim only vergelijker om het goedkoopste sim only abonnement voor jou te vinden.

NU VERGELIJKEN

Uitgelichte sim only deals

€ 11 € 5.50 per maand

250 MIN
14 GB
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven