MB naar GB omrekenen

MB GB megabyte gigabyte

MB is de afkorting van megabyte en GB is de afkorting van gigabyte. Een byte is een eenheid van informatie. Een byte is erg klein, daarom wordt er meestal gesproken over megabytes of gigabytes. Deze eenheid wordt voornamelijk gebruikt wanneer het gaat over de hoeveelheid opslagruimte of over de hoeveelheid mobiele data. Hieronder kun je MB naar GB omrekenen en vica versa.

MB en GB omrekenen

Reken hieronder eenvoudig MB om naar GB. Vul simpelweg het aantal MB in en je ziet direct hoeveel GB het is. Wil je GB naar MB omrekenen? Dat kan ook!

Wat is het goedkoopste abonnement met mobiel internet?

Vergelijk eenvoudig sim only abonnementen en filter op aantal GB per maand.

Vergelijk sim only abonnementen

Bekijk de goedkoopste sim only deals!

Hoeveel MB is 1 GB?

Het antwoord op de vraag: “Hoeveel MB is 1 GB?” is dat 1 GB is evenveel is als 1000 MB. Een sim only abonnement met 1 GB mobiel internet is geschikt voor de standaard internetter. Je kunt hiermee prima whatsappen, browsen en navigatie apps gebruiken. Video’s kijken kan ook met 1 GB, maar dan sporadische en niet langer dan een uur. Wanneer je ongeveer 2 uur naar een YouTube video kijkt dan ben je bijna door je bundel heen. Wil je overal en onderweg streamen dan zul je meer mobiele data nodig hebben, of je zal moeten kiezen voor een abonnement met onbeperkt internet.

500 MB is hoeveel GB?

Veel mensen zoeken op internet naar het antwoord op de vraag: “Hoeveel GB is 500MB?”. Het antwoord is: 500 MB is gelijk aan 0.5 GB (halve gigabyte). Echter vraag je je waarschijnlijk af wat je hiermee kunt. 500 MB mobiel internet is niet veel. Als je zo nu en dan even een Whatsapp berichtje verstuurd, een mailtje leest of de buienradar checkt, dan kan het prima. Je moet hierbij echter wel goed opletten dat je niet buiten je bundel gaat. Dit zal vooral snel gebeuren als je een keer buiten de deur video’s kijkt of vaak de Facebook app opent. Gebruik je bijna altijd en overal WiFi, en heb je sporadisch mobiel internet nodig? Dan is je halve gigabyte waarschijnlijk wel voldoende. Toch zou je wellicht beter kunnen kiezen voor een abonnement met 1 GB data of meer. Zo duur zijn deze niet meer, vooral niet wanneer je kiest voor een goedkope provider. Zo kun je bij Simpel 1 GB krijgen voor nog geen € 10,- per maand. Bekijk de actuele prijzen van simpel.

Veelvoorkomende bundels

Megabyte Gigabyte
500 MB 0.5 GB
1000 MB 1 GB
2000 MB 2 GB
5000 MB 5 GB
10000 MB 10 GB

Hoeveel MB of hoeveel GB heb ik nodig?

Wil je weten hoeveel MB of GB je nodig hebt voor je sim only abonnement? Bekijk dan de pagina hoeveel MB heb ik nodig. Zo kun je je verbruik inschatten of achterhalen voor de juiste databundel.

Uitgelichte sim only deals

€ 11 € 5.50 per maand

250 MIN
14 GB
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven