Het gemak van een duosim en dual sim

Duosim en dual sim twee simkaarten

Dual sim en duosim zijn twee termen die steeds vaker terugkomen. Zit hier een verschil in of is het gewoon een synoniem? Deze twee termen zijn zeker verschillend! Dit zijn de verschillen en de voordelen. Niet alle providers bieden duosim aan. Je kunt duo sim bij Vodafone, KPN en Odido verkrijgen.

Duosim – 1 abonnement en 2 simkaarten

Als je twee toestellen wilt gebruiken, maar je wilt geen dubbele abonnementskosten maken,  dan is een duosim perfect. Met een Duosim heb je twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer. Zo kun je eenvoudig 2 toestellen met 1 nummer en 1 abonnement gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn, wanneer je gebruikt maakt van een ingebouwd toestel in je auto. Ook is een duosim handig als je je abonnement voor een telefoon en een tablet wilt gebruiken. Ga je op vakantie of doe je buitenactiviteit waarbij je je telefoon niet wilt verliezen? Dan kun je ook de extra simkaart in een telefoon van een paar tientjes stoppen, zodat het niet erg is wanneer je deze verliest. Je hebt dan thuis je waardevolle smartphone met hetzelfde nummer liggen.

Let op! Je moet rekening houden dat je maar 1 toestel tegelijkertijd kunt gebruiken! Als je toch met 2 toestellen tegelijkertijd actief bent, zal bij 1 van de toestellen de verbinding verbroken worden. Bovendien zijn er aansluitkosten van een duosim! Als je liever 1 toestel wilt met twee sim kaarten is een dual sim een stuk fijner.

Welke providers bieden een tweede simkaart (duosim) aan?

Niet elke provider biedt een duosim aan. De onderstaande providers; Vodafone, KPN en Odido bieden de mogelijkheid om een tweede simkaart aan te vragen nadat je je sim only abonnement hebt besteld.

Vodafone Sim Only

Bestel een Vodafone sim only en vraag een 2de simkaart aan!

KPN Sim Only

Bestel een KPN sim only en koop er een duosim bij!

ODIDO sim only

Bestel een Odido sim only en vraag duosim aan!

Dual sim – 1 toestel met 2 simkaarten

Bij sommige toestellen kun je twee simkaarten kwijt, dus in 1 toestel met 2 simkaarten. Dit noem je Dual sim. Hiermee kun je op hetzelfde toestel bereikbaar zijn met twee telefoonnummers. Dit kan erg handig zijn. Heb je een zakelijk nummer en een privénummer? Dan is een Dual sim ideaal. Je hoeft dan maar één toestel mee te nemen i.p.v twee toestellen met allebei een sim only abonnement. Ook op reis kan het hebben van twee simkaarten handig zijn. Dan plaats je buiten de EU een lokaal simkaartje naast je eigen simkaart. Zo kun je iedereen gewoon bereiken, tegen een lokaal tarief.

Veel nieuwe smartphones zijn geschikt voor een Dual sim. De nieuwe iPhone, Samsung en Huawei beschikken over de mogelijkheid om een dual sim te plaatsen. Bekijk de specificaties van je smartphone goed om zeker te weten of je twee simkaarten kunt gebruiken. Je kunt ook kijken in je Sim tray of er twee plekken zijn. Zijn er 2 plekken? Dan kun je twee simkaarten gebruiken.

Dual sim en WhatsApp

Is het mogelijk om twee verschillende WhatsApp accounts op 1 toestel te hebben? Er is hier wel veel vraag naar, alleen WhatsApp vindt het niet fijn. Kan dual sim dan de oplossing zijn? Helaas is dit niet mogelijk. Je kunt maar 1 nummer op 1 toestel registreren. Als je gebruik maakt van een dual sim, zal je 1 nummer moeten kiezen voor je WhatsApp account.

Wat is het beste voor mij?

Heb je twee toestellen en wil je 1 nummer hebben? Gebruik dan een Duosim. Toch liever 1 toestel met 2 aparte nummers? Ga dan voor een dual sim! Vergelijk de goedkoopste sim only hier!

Uitgelichte sim only deals

€ 11 € 5.50 per maand

250 MIN
14 GB
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven