In vrijwel elke smartphone schuilt een handige functie waar niet iedereen van op de hoogte is of gebruik van maakt: de mogelijkheid om je telefoon om te toveren tot een mobiele wifi-hotspot. Hoewel je waarschijnlijk wel bekend bent met de term, vraag je je misschien af wat een hotspot precies is en hoe je er zelf een kunt creëren.

Wat is een mobiele Wifi-Hotspot? Een draadloos internet oplossing

Met een hotspot kun je draadloos internet, ook wel wifi genoemd, aanbieden via jouw telefoon. Deze methode van internetten staat ook bekend als tetheren of tethering.

Voor persoonlijk of gedeeld gebruik

Voor persoonlijk of gedeeld gebruik is het handig als je een tablet of laptop hebt, vooral wanneer je op vakantie bent, bijvoorbeeld op een camping of in een afgelegen huisje. Je kunt je mobiele apparaat verbinden met de wifi van je eigen hotspot. Ook kun je collega’s, familie of vrienden de mogelijkheid bieden om via wifi te internetten met hun mobiele apparaten. Met andere woorden, je deelt jouw mobiele 4G– of 5G-dataverbinding via het eigen kleine wifi-netwerk op jouw telefoon.

Databundelwaarschuwing: Wifi-verbruik en kostenbewustzijn

Houd er wel rekening mee dat het dataverbruik via de wifi-verbinding van je hotspot ten koste gaat van je mobiele databundel. Dit is belangrijk om te overwegen als je een beperkt aantal MB’s hebt in het abonnement van je mobiele telefoon. Bij een onbeperkt data-abonnement is extra dataverbruik natuurlijk geen probleem.

Mobiele hotspot activeren op Android en iPhone

Hoe stel je een wifi-hotspot in? Met de meeste moderne smartphones kun je dit vrij eenvoudig doen.

Instellen op een Android-telefoon

  • Zorg ervoor dat mobiele databesparing uitgeschakeld is en mobiel internet is ingeschakeld.
  • Ga naar Instellingen > Netwerk & internet > Tetheren (Mobiel netwerk delen). De benaming kan afhankelijk van je Android-versie net even anders zijn.
  • Zet het schuifje naar rechts om de wifi-hotspot te activeren en stel indien gewenst een wachtwoord in voor beveiliging.

Gebruikers kunnen vervolgens op hun mobiele apparaat het wifi-netwerk selecteren en, indien nodig, het wachtwoord invoeren om verbinding te maken met jouw hotspot.

Instellen op een iPhone

  • Ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Persoonlijke hotspot.
  • Zet de schakelaar aan en stel indien gewenst een wachtwoord in voor beveiliging.

Gebruikers kunnen het wifi-netwerk selecteren op hun mobiele apparaat en verbinding maken met jouw hotspot door het wachtwoord in te voeren.

Batterijmanagement: tips voor mobiele hotspot gebruik zonder lege batterij

Houd rekening met het batterijverbruik, aangezien het dienen als wifi-hotspot de batterij van je telefoon sneller kan laten leeglopen. Laad tijdig op of sluit je telefoon aan op de lader zolang de hotspot actief is.

Uitgelichte sim only deals

€ 10 per maand

Onbeperkt bellen
15 GB
Zonder aansluitkosten

€ 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven