KPN dochter Simyo lanceert e-sim

e-sim sim only simyo

e-sim sim only simyoE-sim wordt vanaf vandaag aangeboden door Simyo, de dochter van KPN. Daarmee kunnen er twee verschillende 06 nummers op één toestel worden gebruikt. Daarnaast loopt er op dit moment een Simyo actie: de “Doe Je Ding Deals”. Extra grote bundels voor minder geld!

Simyo sim only deal

Simyo van KPN nu met e-sim

De Belgische provider Orange had aangekondigd dat ze de e-sim gingen lanceren in België. Kort daarna kwam er een nieuwe aanbieder van deze technologie, maar dan voor de Nederlandse markt. En dat is Simyo. Zij bieden vanaf vandaag e-sim aan. Simyo is niet de eerste die deze nieuwe technologie aanbiedt. Odido ondersteunde de e-sim al vanaf de zomer 2019.

Zowel klanten met een Sim Only als klanten met Prepaid kunnen vanaf vandaag de e-sim activeren. Dit kan digitaal worden gedaan, net zoals alle andere zaken. KPN ondersteunde de e-sim al voor Internet of Things-apparaten. Tevens is KPN betrokken bij de ontwikkeling van de e-sim via de brancheorganisatie GSMA.

Wat is e-sim?

De e-sim is een afkorting embedded sim, dit is de opvolger van de plastic simkaart. Deze simkaart zal hetzelfde doen als een traditionele simkaart, alleen deze simkaart zit ingebouwd in de telefoon of in het apparaat. Het is dus geen fysieke simkaart maar een elektronische simkaart. 

Voordelen van de e-sim

De combinatie van een normale simkaart en de e-sim zorgt ervoor dat de dual sim module kan worden gebruikt. Het esim profiel kan worden gedownload op de gewenste smartphone. Waardoor er geen extra simkaart nodig is. Door gebruik te maken van een e-sim kunnen er twee nummers op één apparaat worden gebruikt. Denk aan een zakelijk en een privénummer. 

Een ander voordeel is dat in het buitenland een lokaal fysiek simkaartje kan worden gehaald voor dataroaming. Door de e-sim blijf je altijd bereikbaar, maar de mobiele data wordt gebruikt van de fysieke kaart.

Op welke mobiel kan een e-sim worden gebruikt?

Voor het grootste deel kunnen Apple gebruikers, gebruik maken van de e-sim. Dit zijn de huidige Apple devices die e-sim ondersteunen:

  • Iphone 11 / 11 Pro / 11 Pro Max;
  • Iphone Xr;
  • Iphone Xs / Xs Max;
  • iPad Pro / iPad Air.

Ook kan de nieuwe Samsung Galaxy Fold gebruik maken van de nieuwe embedded sim. 

Google Pixel 2 & 3 ondersteunt ook de nieuwe technologie. Alleen zijn deze telefoons niet verkrijgbaar in Nederland.

Naar verwachting zullen er de komende tijd meer merken bijkomen die de e-sim ondersteunen.

Odido e-sim

Odido ondersteunt al sinds 2019 de e-sim technologie. Dus zoek je een sim only abonnement waarmee je gebruik kunt maken van de e-sim technologie? Dan kun je naast de Simyo abonnementen ook de sim only abonnementen van Odido vergelijken.

Lees meer over e-sim van Odido

Providers zonder e-sim

Zoals eerder vermeld ondersteunt Odido als eerste Nederlandse provider de E-sim en biedt Simyo nu ook ondersteuning.

Op dit moment blijven alle andere Nederlandse providers, KPN, Vodafone, Lebara, Simpel, Ben, Youfone, Hollandsnieuwe, Robin Mobile en Budget mobiel nog achter met het ondersteunen van de nieuwe technologie. 

Uitgelichte sim only deals

€ 11 € 5.50 per maand

250 MIN
14 GB
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven