Van prepaid naar abonnement met nummerbehoud

Van prepaid naar abonnement

De voordelen van overgaan van prepaid op een sim only abonnement

Het nadeel van een simkaart met prepaid tegoed, is dat je deze moet opladen. Daarnaast verloopt je tegoed wanneer je deze lange tijd niet gebruikt. Het kan erg vervelend zijn wanneer je net dringend iemand wilt bellen dat dan je beltegoed op is. Als je van prepaid naar abonnement gaat, dan heb je hier geen last meer van. Met een sim only abonnement krijg je ook een simkaart, daarentegen wordt het tegoed elke maand weer bijgevuld. Daarnaast kun je eventueel kiezen voor onbeperkt bellen. Dat kan erg voordelig bij de provider Simpel. Met een Simpel sim only kun je voor slechts € 1.50 per maand extra, onbeperkt bellen.

Kan ik van prepaid naar abonnement en mijn nummer behouden?

Dat kan in bijna alle gevallen zeker. Let er wel op dat je dit tijdens het bestellen van je (sim only) abonnement aangeeft. Daarnaast heb je prepaid simkaart het simkaartnummer nodig. Of je bij dezelfde provider als die van je prepaid kaart blijft, of overstapt naar een sim only abonnement van een andere provider, een abonnement met nummerbehoud is wel zo fijn. Zo hoef je niet al je contacten op de hoogte te brengen van je nieuwe telefoonnummer.

Wat gebeurt er met het resterende beltegoed?

Wanneer je overstapt van prepaid naar abonnement en de provider blijft gelijk. Dus van KPN prepaid naar een KPN sim only abonnement bijvoorbeeld, dan kun je je beltegoed terugkrijgen. Dit wordt dan verrekend met de eerste factuur van je sim only. Stap je over naar een nieuwe provider, dan is het terugkrijgen van beltegoed niet mogelijk. Wil je dus gebruik gaan maken van een abonnement in plaats van prepaid? Dan kun je in dit geval beter eerst je tegoed zoveel mogelijk op maken.

Van prepaid naar abonnement bij Vodafone

Vodafone Sim Only

Na het bestellen van je sim only abonnement bij Vodafone, waarbij je ook kunt kiezen voor gratis nummerbehoud, ontvang je jouw nieuwe simkaart of eSIM voucher met de post. Je Vodafone abonnement gaat in op de dag dat je nummer wordt overgezet. Tot die tijd kun je gewoon blijven bellen met je oude sim. Zodra die niet meer werkt, plaats je de nieuwe simkaart in je toestel of installeer je de eSIM volgens het stappenplan. Kom je van prepaid, dan kun je direct overstappen op een Vodafone sim only.

Overgaan op een sim only abonnement bij KPN

KPNStap je over van KPN prepaid naar een sim only abonnement bij KPN met nummerbehoud? Dan hoef je geen aansluitkosten te betalen. Daarmee bespaar je maar liefst € 25,- Na je bestelling waarbij je kunt kiezen voor nummerbehoud, ontvang je een nieuwe, moderne 3-in-1 simkaart. Deze past in elke telefoon.

Naar welke sim only provider overstappen?

Weet je nog niet naar welke sim only provider je het beste kunt overstappen? Maak dan gebruik van de sim only vergelijker om op basis van de gewenste belminuten en MB’s per maand de prijzen te vergelijken. Zo krijg je snel een beeld welke providers de goedkoopste sim only voor jou kunnen aanbieden. Daarnaast kun je ook kijken naar welke huidige internet of alles in 1 provider je op dit moment hebt. Wanneer je op hetzelfde adres namelijk ook nog een sim only abonnement afsluit, dan kan je bij veel providers extra combivoordelen krijgen. Heb je bijvoorbeeld thuis Ziggo, dan kun je combivoordeel krijgen als je een Vodafone sim only abonnement neemt. En heb je thuis Odido, dan krijg je klantvoordeel als je ook een Odido sim only abonnement neemt. Daarnaast kun je ook kijken naar de sim only aanbiedingen op onze website zodat je bijvoorbeeld kunt besparen op de aansluitkosten, of kunt profiteren van extra grote bundels.

Uitgelichte sim only deals

€ 11 € 5.50 per maand

250 MIN
14 GB
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 8 per maand

5000
MB/MIN/SMS
Zonder aansluitkosten

€ 10 € 6 per maand

Onbeperkt bellen
10 GB
Zonder aansluitkosten

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven