Duosim en dual sim zijn termen die steeds vaker opduiken, maar is er een verschil tussen beide of zijn ze simpelweg synoniem? Het antwoord is duidelijk: deze twee termen zijn wel degelijk verschillend, en hier zijn de nuances en voordelen ervan. Niet alle providers bieden duosim aan, maar bij Vodafone, KPN en Odido kun je deze functionaliteit verkrijgen.
Duosim – Eén abonnement, twee simkaarten
Indien je twee apparaten wilt gebruiken zonder extra abonnementskosten, is duosim de ideale oplossing. Met duosim krijg je twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer, waardoor je moeiteloos twee apparaten met slechts één nummer en abonnement kunt gebruiken. Dit is handig bijvoorbeeld voor ingebouwde apparaten in auto’s, of wanneer je één abonnement voor zowel een telefoon als een tablet wilt gebruiken. Voor situaties waarin je je telefoon niet wilt riskeren, zoals op vakantie of tijdens buitenactiviteiten, kun je de extra simkaart in een goedkopere telefoon plaatsen zonder je zorgen te maken over verlies.
Belangrijk: Je kunt echter slechts één toestel tegelijkertijd actief gebruiken. Probeer je met twee toestellen tegelijkertijd in te schakelen, dan wordt de verbinding bij één van de toestellen verbroken. Houd ook rekening met de aansluitkosten voor duosim. Als je de voorkeur geeft aan één toestel met twee simkaarten, is dual sim een betere keuze.
Welke providers bieden een duosim aan?
Niet alle providers ondersteunen duosim, maar Vodafone, KPN en Odido bieden de mogelijkheid om een tweede simkaart aan te vragen na het bestellen van je sim only abonnement.
Vodafone sim only
Bestel een Vodafone sim only en vraag een 2de simkaart aan!
KPN sim only
Bestel een KPN sim only en koop er een tweede sim bij!
ODIDO Sim only
Bestel een Odido sim only en vraag tweede sim kaart aan!
Wat is het beste voor mij?
Heb je twee toestellen en wil je één nummer? Kies dan voor duosim. Als je echter liever één toestel met twee aparte nummers hebt, is dual sim de juiste keuze. Vergelijk hier de voordeligste sim only abonnementen!